Šunka v testenih košaricah

Fotografija: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Sestavine za eno osebo:

150 g FIT šunke v narezku PP
1 manjši por
1 manjši korenček
3 posušeni paradižniki
1 strok česna
1 žlica narezanega peteršilja
2 žlici sončničnih semen
olje, sol, poper, kajenski poper (čili)
1 list polnozrnatega vlečenega testa
100 g gob

 

Priprava:

Iz testa izrežemo dva kroga premera približno 20 cm. S testom obložimo namaščena okrogla modelčka in pečemo 10 minut pri temperaturi 200 stopinj C. Pečeni košarici pustimo, da se ohladita v modelčkih, nato ju postavimo na mrežico (košarice lahko spečemo dan prej).

Šunko narežemo na 1 cm široke trakove, ki jih v vroči, malo namaščeni posodi hitro popečemo. Shranimo jih na toplo.

V isto posodo dolijemo malo olja in na njem prepražimo na tanke lističe narezan korenček. Dodamo narezan por in paradižnik, solimo, popramo in dušimo tako dolgo, da se por nekoliko zmehča. Vmešamo strt česen, sončnična semena in peteršilj ter še malo popražimo. K zelenjavi vsujemo popečene trakove šunke in dobro premešamo. Z vročim nadevom napolnimo testeni košarici, ki ju ponudimo s popečenimi gobami in solato iz rdečega radiča. Tokrat kruh nadomeščata košarici iz testa.

Rinin namig:

Testene košarice lahko napolnimo s hladnim nadevom in jih ponudimo kot predjed ali hladno večerjo.