Puranja šunka v testu
Sestavine za 4 osebe:
puranja šunka v mreži PP (približno 500 g)
300 g zamrznjenega listnatega kvašenega testa
po 1 žlička: medu, gorčice, sojine omake in limoninega soka
kajenski poper ali čili
100 g pečene slanine
2 rdeči pečeni papriki
pest rukole
šopek zelenega peteršilja
šopek drobnjaka
1 žlička olivnega olja
1 žlica praženih pinjol
zeliščna sol
1 jajce
Priprava:
Puranji šunki odstranimo mrežo in jo premažemo z marinado iz medu, gorčice, sojine omake, limoninega soka in čilija.
Rukolo, peteršilj, drobnjak, pinjole in olje damo v mešalnik in grobo sesekljamo. Po okusu solimo z zeliščno soljo.
Odtaljeno testo razvaljamo na približno 20×25 cm velik pravokotnik in ga namažemo s sesekljano zmesjo z rukolo. Na sredino položimo eno pečeno papriko. Šunko ovijemo z rezino slanine in jo položimo na papriko. Pokrijemo jo z drugo rezino paprike ter vse skupaj tesno ovijemo v testo. Robove dobro stisnemo, da se med peko ne odprejo.
Zavito meso položimo v namaščen pekač tako, da je rob obrnjen navzdol, premažemo ga z jajcem in pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 do 25 minut, da se testo zlatorjavo zapeče.
Pečeno šunko narežemo na rezine (toplo ali hladno). Ponudimo jo s kuhanimi jajci, hrenom in poljubno spomladansko solato.
Imenitna (praznična) pojedina!