Piščančji zvitki na palčki z avokadovo solato

Sestavine za eno osebo:

 

Ražnjiči

1 piščančji file PP
10 rezin piščančjih prsi v ovitku PP
1 žlica začimb za perutnino
1 žlica gorčice
1 žlička posušenega rožmarina
malo popra in čilija (po okusu)
sol, olje
rezina rdeče in zelene paprike
pol korenčka
4 paličice za ražnjiče

 

Solata

1 avokado
sok ene limone
1 žlička oljčnega olja
sol, poper
1 žlička sezamovih semen

Priprava:

Piščančji file narežemo na trakove (5 x 2 cm), dodamo začimbe, gorčico, rožmarin, poper in čili ter dobro premešamo. Rezine piščančjih prsi prerežemo na pol in vanje zavijemo po en kos mesa. Korenček narežemo na kolobarje, papriko pa na večje kose. Na paličico nizamo izmenoma zelenjavo in mesne zavitke. Pečemo jih 10 minut v malo pomaščeni posodi. Med peko jih obračamo. Shranimo jih na toplo.

Pripravimo avokadovo solato. Avokado olupimo, narežemo na krhlje in takoj pokapljamo z limoninim sokom. Zmešamo preliv iz olja, soli in popra ter ga pokapljamo po avokadu. Na krožnik naložimo meso, dodamo avokado in posujemo s prepraženimi sezamovimi semeni.