Ocvrti zvitki z dušenim koromačem

Fotografija: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Sestavine za eno osebo:

200 g piščančjih prsi v ovitku PP
3 korenčki
1 žlica moke
1 žlička rdeče paprike
1 žlica sezama
1 koromač
narezan peteršilj
1 žlica belega vina
olje, sol, poper
1 žlica drobtin
zobotrebci

Priprava:

Korenček olupimo in ga skuhamo v slani vodi. Piščančje prsi po dolgem narežemo na pol cm debele trakove. V vsak trak zavijemo košček korenčka in spnemo z zobotrebcem.
Zvitke poškropimo z oljem ter jih povaljamo v mešanici moke, paprike in sezama. Ocvremo jih v vročem olju. Koromač narežemo na tanke trakove, ki jih stresemo v vročo namaščeno ponev. Posolimo, popramo, prilijemo vino in malo vode ter dušimo, da se koromač nekoliko zmehča. Tik pred koncem vmešamo še peteršilj.
V posodo s pokrovom damo ohlajen koromač in ga posujemo s prepraženimi drobtinami. Zvitkom odstranimo zobotrebce in jih zložimo na koromač. Še štručka kruha in obrok za na delovno mesto je pripravljen.

Ali pa:

  1. Piščančje prsi lahko zamenjate z rezinami šunke ali sira za žar.
  2. Če v blitvine liste zavijete kuhano proseno kašo in korenček, dobite škrobni obrok.
  3. Za OH dan korenček zavijte v krompirjevo testo.
  4. Za vitaminski dan pa rezini korenčka zavijte v rezine jajčevca.