Prekajeni puranji file v solati
Sestavine za eno osebo:
200 g prekajenega puranjega fileja PP
1 manjša kumara
po pol rumene in zelene paprike
2 mladi čebuli
pol manga
1 žlica majoneze brez jajc
1 žlica gorčice
1 žlica limoninega soka
2 žlici vode
sol, poper
2 žlici pistacij
Priprava:
Puranji file (zelo primeren za solate v poletnih dneh) narežemo na pol cm debele trakove, kumarico in čebulo na kolobarje, papriki pa na zelo tanke trakove. Za preliv zmešamo majonezo, gorčico, limonin sok, vodo, sol in poper. V skledo damo meso in zelenjavo, polijemo s prelivom in previdno premešamo. Solato postavimo za pol ure v hladilnik, da se okusi nekoliko prepojijo. Mango olupimo in narežemo na krhlje. Na krožnik naložimo ohlajeno solato, priložimo rezine manga in potresemo z grobo zdrobljenimi pistacijami. Ponudimo s kosom polnozrnatega kruha.