Sladkasto pikanten piščanec z avokadovo solato
Za glavno jed potrebujemo:
piščančja prsa Perutnine Ptuj
kokosovo mleko
konopljina ali sezamova semena
kurkumo
kajenski popper
ingver
himalajsko sol
kokosova maščoba
Za prilogo potrebujemo:
zrel avokado
mešano zeleno zelenjavo (regrat, motovilec, rukola, radič)
konopljina semena ali orehova jedrca ali pinjole
hladno stiskano olivno olje,
limona (namesto limone lahko uporabimo kis)
sol in poper
Namesto olivnega olja, kisa, soli in popra, lahko pripravimo tudi preliv iz avokada. Za to potrebujemo:
zrel avokado
sok ene limone
3-4 žlice jogurta
sol
poper
peteršilj
drobnjak
strok česna
Vse sestavine gladko zmiksamo in omaka je pripravljena.
Piščančja prsa iz Perutnine Ptuj razrežemo v obliki manjših zrezkov ali pa na manjše koščke,mariniramo jih v kokosovem mleku približno pol ure. Potem te marinirane koščke povaljamo v posodici, v kateri smo predhodno zmešali kajenski poper, himalajsko sol, kurkumo in konopljina semena (lahko tudi sezamova). Ko so vsi koščki povaljani, jih spečemo v ponvi, kjer smo prej raztopili kokosovo maščobo.