Piščančja stegna na palčki

Sestavine za eno osebo:

2 kosa piščančjih stegen PP Natur Premium
1 žlica olja
pol žlice rdeče paprike v prahu
pol žličke kurkume
1 strok česna
2 lista žajblja
1 žlica limoninega soka
sol, poper, čili
4 paličice za ražnjiče

Priprava:

Za marinado na olju prepražimo žajbelj in posodo odstavimo. Dodamo drobno nasekljan česen, rdečo papriko, kurkumo, poper, čili in limonin sok ter dobro premešamo. Debelejše dele piščančjega stegna prerežemo tako, da dobimo podolgovat zrezek, tega pa prerežemo na pol še po dolžini. Meso premažemo z marinado in pustimo stati vsaj 30 minut. Nato trakove nabodemo na paličico, jih posolimo in spečemo na žaru ali v ponvi.

Medtem pripravimo pomako in solato. Za pomako sesekljamo mlado čebulo, zeleni peteršilj, baziliko, paradižnik (olupljen), gorčico, olje, sol in poper. V pomako vmešamo kislo smetano in po okusu dodatno začinimo. Kumarice olupimo in nastrgamo na trakove, dodamo zeleno solato in narezano šalotko, solimo, pokapljamo z oljem in limoninim sokom ter premešamo.

Zraven ponudimo kos polnozrnatega kruha, za konec pa popijemo še vročo juho ali čaj.

SONY DSC