Polnjena piščančja stegna

Sestavine za eno osebo:

3 piščančja stegna brez kosti in kože (PP)
1 žlica dijonske gorčice
1 žlička začimb za perutnino
1 žlička rdeče paprike
1 žlička posušenega peteršilja
olje

Nadev:

3 tanke rezine bučke
3 žlice mletega perutninskega mesa
1 žlica drobno narezane čebule
1 žlica mletih brazilskih oreškov
1 žlica drobtin
1 žlička narezanega peteršiljasol, poper
malo vode

Priprava:

Rezine bučk popečemo, posolimo in popramo. Iz ostalih sestavin za nadev zmešamo gosto trdo maso, jo solimo in popramo. Vodo dodamo po potrebi.

Piščančja stegna razprostremo po deski in jih na zgornji strani premažemo z gorčico. Na vsako položimo rezino bučke, v sredino pa žlico bučkinega nadeva. Meso preložimo na pol in spnemo z zobotrebcem. Na deski zmešamo začimbe, papriko in peteršilj ter v masi povaljamo speta stegna. Meso pečemo v pokriti ponvi približno 20 minut (na vsaki strani 10 minut) pri nizki temperaturi. Pečena stegna zložimo na krožnik in jih prelijemo s sokom, ki je ostal. Ponudimo jih s solato iz pečene paprike in kosom kruha.