Perutnina Ptuj se je pred petimi leti odločila, da združi moči z avtoricama uspešnice 90-dnevna ločevalna dieta in pomaga ljudem s prekomerno težo za slim & fit prihodnosti. Kot partner in promotor aktivnega načina življenja, se je pridružil še Salomon.

Februarja 2012 smo tako začeli s prvo akcijo Slim & fit po ločevalno, kjer je hujšalo kar 18 kandidatov, 9 zaposlenih v Perutnini Ptuj in 9 oseb iz vse Slovenije. Poimenovali so se Slimfitke in Krilca ter v odličnem ekipnem vzdušju in medsebojno podporo pogumno zajadrali v nov način življenja. Perutnina Ptuj je vsak mesec poskrbela za zalogo zdravih izdelkov Slim & Fit, ki so zadostovali za prav vse proteinske obroke. Pod budnim očesom in vsakodnevno podporo Mojce Poljanšek so uspešno izpeljali prvih 90-dni, mnogi pa novo težo vzdržujejo še danes.

Druga akcija je potekala v letu 2013 in popolnoma digitalno. Osnova je bil Slim & fit dnevnik po ločevalno na Facebook strani Slim & fit po ločevalno. Kar 402 osebi sta uporabljali dnevnik, redno beležili svoje prehranjevanje, gibanje ter spreminjanje telesne teže.

Tretja akcija hujšanja Slim & fit po ločevalno je bila ponovno klasična. Med skoraj 2.000 prijavljenimi smo izbrali 10 kandidatov, ki so 90 dni hujšali pod vodstvom avtorice diete Mojce Poljanšek in podporo ekipe Perutnine Ptuj. Končni rezultati so bili odlični - minus 100 kg in 116 cm manj v pasu. Zaradi izrednega uspeha in motiviranostjo ekipe se je Perutnina Ptuj odločila, da bo podprla še en krog 90-dnevne ločevalne diete z istimi kandidati. V jeseni 2014 so se tako srečali ponovno in se do konca leta znebili še nekaj kilogramčkov.

O 90-dnevni ločevalni dieti

V treh sezonah se je nabralo kar nekaj kandidatov, ki še vedno živijo po principu ločevalne diete in izgubljajo dodatne kilograme ali pa vzdržujejo novo težo. Njihove zgodbe si lahko pogledate s klikom na spodnje povezave.