Hrenovke v čebulni skledici
Sestavine za eno osebo
1 par piščančjih hrenovk brez ovoja
2 za pest veliki rdeči čebuli
½ srednje velikega jajčevca
½ zelene paprike
1 olupljen paradižnik
česen
zeleni peteršilj
drobnjak
1 žlica olja
sol
črni poper
kajenski poper
Priprava
Čebuli olupimo, razpolovimo in izluščimo sredino tako, da ostanejo 3 plasti. Sredici čebule, jajčevec, papriko in paradižnik sesekljamo, hrenovko pa zmečkamo z vilicami. Na olju prepražimo čebulo, dodamo zelenjavo, česen, peteršilj, drobnjak, sol in črni poper ter še malo popražimo. K praženi zelenjavi dodamo hrenovko in dobro premešamo. Čebulne sredice znotraj posolimo in jih napolnimo z dobljeno maso. Do polovice jih zavijemo v folijo in zložimo v manjši pekač. Po vrhu potresemo kajenski poper in pokapljamo z oljem.
Pečemo jih 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj C. Ponudimo jih na posteljici iz rukole (pokapljamo jo z vročim sokom, ki se je nabral v foliji) in kosom polnozrnatega kruha.