Mesni zvitki v pikantni ananasovi omaki

Foto: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Sestavine za eno osebo:

Za zvitke:

200 g piščančjega fileja
1 žlička mešanice začimb za perutnino
2 žlici gorčice
200 g rukole
2 stroka česna
sol, poper, olje

Za omako:

200 g ananasa iz pločevinke
2 žlici olivnega olja
¼ manjše čebule
2 žlici ananasovega soka
1 žlička sladkorja
1 žlica limoninega soka
1 pekoči feferon
sol, poper

Priprava:

Iz mesa naredimo dva tanka zrezka, ki ju potolčemo. Zgornjo stran zrezkov posujemo z začimbami in premažemo z gorčico. Rukolo, česen, sol, poper in malo olja nasekljamo v gosto zmes, premažemo zrezka in ju trdno zvijemo. Spnemo ju z zobotrebci in pečemo približno 30 minut, da lepo zarumenita z vseh strani. Medtem ko se zrezka pečeta, v mešalniku gladko zmešamo sestavine za omako in jo prevremo. Ponudimo s kosom polnozrnatega kruha in solato.