Ocvrt piščanec s pikantno omako

Foto: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Sestavine za eno osebo:

3 kosi piščanca za pohanje PP
skodelica drobtin
1 jajce
1 žlica konopljinih semen
1 žlička rdeče paprike
sol, poper, olje

Za omako:

2 žlici majoneze brez jajc
1 žlica limoninega soka
1 žlica dionske gorčice
drobnjak, kurkuma
čili, sol, kajenski poper
malo vode

Priprava:

Drobtine razdelimo na dva dela. K enemu primešamo konopljina (po želji sezamova …) semena in rdečo papriko. Piščanca solimo in popramo. Stepemo jajce. Kose mesa najprej povaljamo v drobtinah brez dodatkov, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah, ki smo jim dodali semena in rdečo papriko. Panado dobro stisnemo in kose mesa cvremo v vročem olju približno 15 minut (odvisno od izbranega kosa). Ocvrte kose piščanca položimo na papirnato brisačo, da popije čim več maščobe.

Sestavine za omako dobro premešamo, po okusu še dodatno začinimo.

Ohlajeno meso zložimo v posodo s pokrovom, dodamo omako in narezano poljubno zelenjavo. Obrok za na delovno mesto je pripravljen.

Ali pa:

  1. Piščančje meso lahko zamenjate z ribjimi fileji.
  2. Namesto mesa lahko na enak način pripravite rezine krompirja.