Hrenovke z omako

Foto: Bojan Mihalič/fotosplet.net

 

Sestavine:

1 zavitek piščančjih hrenovk SLIM&FIT S SEMENI
omaka

HRENOVA OMAKA

3 žice hrena (vloženega)
beli del 1 mlade čebule
1 žlica majoneze brez jajc
1 žlička olivnega olja
sol, poper, limonin sok

ZELIŠČNA OMAKA

1 mlada čebula z zelenim delom
1 žlica narezanega svežega zelenega peteršilja
1 žlica narezane rukole
1 strok česna
po pol žličke suhega kopra, majarona in origana
1 žlička bučnega olja
sol, poper, limonin sok

SLADKO-PEKOČA OMAKA

2 polovici breskev iz pločevinke
1 žlica pomarančnega soka
1 žlica medu
1 žlička belega vina
1 žlička sončničnega olja
2 žlički dijonske gorčice
1 žlica majoneze brez jajc
malo čilija
sol, poper, limonin sok

PAPRIKINA PIKANTNA OMAKA

2 pečeni papriki (iz kozarca)
1 žlica ajvarja
1 žlica paradižnikove omake
1 strok česna
1 žlička olivnega olja
½  žličke ostre rdeče paprike v prahu
sol, kajenski poper, limonin sok

Priprava

Hrenovke lahko skuhamo in ohladimo ali jemo surove. Pomakamo jih v različne omake.

Vse sestavine za vsako izmed predlaganih omak gladko zmešamo v mešalcu. Po okusu omake še dodatno začinimo.