Nadevana piščančja bedra s prilogami

Fotografije: Bojan Mihalič/fotosplet.net

PP piščančjim bedrom prerežemo kožo in kite tik pod sklepom, kožo pa previdno slečemo. Meso ob kosteh prerežemo in izluščimo kost. Kračino kost očistimo. Meso razgrnemo, odrežemo vse vidne kite in maščobo, ga na notranji strani začinimo (po okusu) in premažemo z gorčico. Iz obreznin, kosti stegna in jušne zelenjave skuhamo jušno osnovo.  Meso napolnimo z nadevom:

Na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen, na drobno nariban korenček, bučko in jajčevec, solimo, popramo in pražimo, da se zelenjava zmehča. Vmešamo narezan peteršilj. Na pripravljeno meso damo po eno žlico nadeva, vanjo vložimo očiščeno kost in okrog nje ovijemo meso. Zdaj spet vse oblečemo v kožo, da dobimo obliko večje krače. Premažemo jih z medom, gorčico in malo soli ter jih položimo v skledice iz alu folije. Pokapljamo jih z oljem in prelijemo z žlico jušne osnove. Pečemo jih 40 minut v pečici pri 180 °C, razgrnemo folijo in jih hrustljavo zapečemo pri 220 °C.

Bučkin pire omaka paprika

Rezine rumene buče in korenčka damo v pekač, posujemo z lističi česna, s kurkumo, muškatnim oreščkom, mediteranskimi začimbami, soljo in poprom ter pokapljamo z oljem. Pečemo jih v pečici, da se zmehčajo, nato pa spasiramo, po želji začinimo še s čilijem in posujemo z bučnimi semeni, popečenimi na bučnem olju.

Koromačeva solata

Očiščen koromač narežemo na zelo tanke rezine, dodamo na trakove narezano pečeno rdečo papriko, prelijemo s prelivom (olje, sol, poper, limonin sok), dodamo vejice koromača in dobro premešamo.


Zeleni krožnik (tris)

Zelene liste ohrovta natrgamo na manjše kose (trde žile odstranimo). Zelene liste pora narežemo na široke rezance. Brokoli razdelimo na manjše cv etove. Zelenjavo vsako zase skuhamo v slani vodi in ohladimo v mrzli vodi (da ohrani svežo barvo). Na olju popražimo sesekljan česen in zeleni peteršilj, dodamo zelenjavo, solimo, popramo in dobro premešamo, da se zelenjava pregreje.