Hrustljave perutničke z zelenjavo

Mija Žmavc, Fotografija: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Sestavine za eno osebo

5 piščančjih perutničk PP

Za oblogo

4 žlice zdrobljenih koruznih kosmičev
2 stroka česna
1 žlica drobno narezanega peteršilja
1 žlica rdeče paprike v prahu
1 žlica dijonske gorčice
1 žlička oljčnega olja
sol, poper, voda
(1 žlica sezamovih semen)

Za nabodala

1 manjša kumarica
po pol zelene in rumene paprike
6 češnjevih paradižnikov 3 mlade čebule (brez zelenja) 1 manjša rdeča čebula

Priprava

V posodo damo kosmiče, strt česen, peteršilj, papriko, gorčico, sol, poper in olje. Prilijemo malo vode in dobro premešamo, da dobimo gosto maso.
Za pripravo redkejše mase dolijemo več vode. Lahko pa masi dodamo sezam. Tako dobimo perutničke s tremi različnimi hrustljavimi oblogami.
Perutničke obrišemo do suhega, jih malo osolimo in zložimo na pomaščen pekač. Na zgornjo stran perutničk nadevamo oblogo in jo z rokami pritisnemo ob meso. Pečemo jih v pečici, ogreti na 200–220 stopinj C, približno 30 minut., da postane skorja lepo hrustljava.

Za prilogo pripravimo zelenjavna nabodala. Vso zelenjavo narežemo na večje kose in jih izmenično nabadamo na paličice. Tik preden jih ponudimo, jih posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem. Seveda zraven dodamo še kos polnozrnatega kruha.