Mesni ocvrtki s pirejem iz zelene

Fotografije: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Sestavine za eno osebo:

120 g piščančjega mesa
začimbe za perutnino
mediteranske začimbe
tempura (japonska mešanica moke, škroba in pecilnega praška)
črni sezam
olje za cvrenje

Za pire:

100 g gomolja zelene
30 g bučke
polovica kislega jabolka
sol, beli poper
1 žlička masla
1 žlička naribanega hrena

Priprava:

Meso narežemo na večje kocke, jih posujemo z začimbami in pustimo vsaj 30 minut marinirati. Zmešamo tempuro (po navodilih z embalaže) in ji dodamo črni sezam. Zeleno, bučko in jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. V slani vodi kuhamo do mehkega. Odcedimo, dodamo maslo in poper ter zmečkamo, da je pire gladek. Po okusu dosolimo in primešamo hren. Koščke mesa namakamo v tempuro in jih ocvremo v vročem olju.

Zraven pripravimo še pečeno ali kuhano zelenjavo, solato in kos črnega kruha.