Piščančji fileji v omaki z ostrigarji

SESTAVINE

piščančji file 400 g
čebula 1 kos
dijon gorčica 1 žlica
ostrigarji 100 g
belo vino 1 dl
timijan 1 vejica
majaron 1 vejica
česen 2 kosa
piščančja osnova 3 dl
maslo 50 g
sol 1 ščepec
grobo mlet poper 1 ščepec
olivno olje 1 žlica

PRIPRAVA

V ponvi na oljčnem olju popečemo posoljena in popoprana prsa, tako da dobijo zlatorumeno barvo. V isti ponvi nato popečemo na trakove narezano čebulo, dodamo sol in gobe, ki smo jih pred tem razpolovili. Vse skupaj malo premešamo in dodamo strt česen in zelišča. Popramo in v ponev vrnemo prsa. Zalijemo z vinom in počakamo da vino povre na 1/3. Takrat dodamo gorčico in dobro premešamo. Zalijemo s piščančjim fondom in pustimo, da vse skupaj povre. Na koncu vmešamo še maslo in serviramo s poljubno zelenjavno prilogo.