Poli s čilijem
Sestavine za eno osebo:
6 rezin klobase poli s čilijem (1 cm debelih)
3 žlice moke
pecilni prašek
pol žličke začimb za perutnino
2 žlici sesekljanih pistacij
75 ml piva
malo moke
olje
Zelena omaka:
pest mlade špinače
pest rukole
2 stroka česna
sol, poper
olivno olje
Za solato:
1 kumarica
1 rdeča čebula
češnjev paradižnik
olje, sol, poper
limonin sok
koper
Priprava:
Moko, pecilni, začimbe in pistacije zmešamo in dolijemo toliko piva, da dobimo gosto tekoče testo. Rezine klobas povaljamo v moki, jih namočimo v testo in ocvremo na vročem olju.
Za omako damo v mešalec špinačo, rukolo, narezan česen in malo olja. Zmešamo v gladko zmes. Po potrebi dolijemo še nekoliko olja. Omako po okusu solimo in popramo.
Za solato narežemo kumarico na kocke, paradižnik narežemo na četrtine, čebulo pa na manjše kose. Vse sestavine stresemo v skledo, potresemo s sesekljanim svežim koprom, prelijemo s prelivom iz olja, limoninega soka, soli in popra ter solato dobro premešamo.
Ocvrte rezine klobase zložimo na krožnik in jih prelijemo z omako. Ker so v testu, kruh ni potreben..
Odlične so tudi hladne: ocvrte rezine poli klobase s čilijem prerežemo na pol in jih pomakamo v zeleno omako. Za kosilo, večerjo, piknik, doma, na poti … Za ‘bolj pikantne’ pa dodamo čili še v maso za pivsko testo.