BBQ piščančji steak na žaru s prilogami

Fotografijje: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Marinirano meso prebodemo z vejicami rožmarina, pokapljamo z oljem in ga spečemo na žaru ali v ponvi. Najprej stran s kožo, da se dobro popeče in izcedi maščobo, nato ga obrnemo.

Solatni šopkiBLU_5505

Kumarice po dolgem narežemo na tanke rezine. Široke rezine prihranimo za zavijanje, ostale dele pa zrežemo na tanke paličice, dolge približno 7 cm. Na enak način narežemo rdečo in rumeno papriko, korenček in beli del mlade čebule. Paličice solimo in pokapljamo z bučnim oljem. Na desko položimo rezine kumarice, jih potresemo s sesekljanim koprcem in pokrijemo z listom zelene solate. Nanje naložimo šopke paličic in jih trdno zvijemo. Šopke posolimo in prelijemo z oljem. 

Gorčična omaka

Beli del mlade čebule drobno nasekljamo, primešamo gorčico in malo majoneze, dodamo nekaj kapljic olja ter dobro premešamo. Po okusu dosolimo in vmešamo drobno narezan drobnjak. Če želimo pikantno omako, dodamo še ostro rdečo papriko ali kajenski poper.

Pisana solataBLU_5564

Bučko in polovico manjšega jajčevca narežemo na kocke, ki jih popečemo na olju. Še vroče solimo, posujemo z mletim česnom in poprom ter jih ohladimo. Mlado čebulo in beli del pora narežemo na kolobarje, češnjev paradižnik pa na četrtine. Vse sestavine stresemo v skledo, posolimo, pokapljamo z oljem in dobro premešamo. Potresemo s sesekljanim origanom in praženimi pinjolami. 

Ekipa, ki je bila pri pripravi obroka in fotografiranju prisotna, je bila nad BBQ piščančjim steakom navdušena! Enostavna priprava okusnega mesa omogoča dovolj časa za pripravo najrazličnejših prilog …