Piščančja zloženka z gobami in motovilcem

Fotografija: Bojan Mihalič/fotosplet.net

Sestavine za eno osebo:

3 naravni piščančji zrezki PP
2 paradižnika
1 manjši por
0,5 dl jušne osnove
3 rezine prekajene slanine
1 žlička posušenega drobnjaka
olje, sol, poper
100 g gob
1 strok česna
50 g motovilca
1 žlička bučnega olja
1 žlička limoninega soka

Priprava:

Zrezke odtalimo. Paradižnik narežemo na kolobarje, ga popečemo, olupimo, solimo, popramo in posujemo z drobnjakom. Por narežemo na tanke rezine, jih podušimo na malo olja in solimo. V manjši namaščen pekač zložimo po plasteh zrezek, rezine paradižnika in polovico pora. Postopek ponovimo. Zrezek, ki je na vrhu, prekrijemo z rezinami paradižnika in slanine. Pečemo v pečici, ogreti na 200°C, približno 20 minut. Vmes nekajkrat polijemo z jušno osnovo. Gobe nalistamo in jih na hitro popečemo na zelo vročem olju. Solimo in primešamo strt česen.
Na krožnik damo najprej motovilec, ki ga pokapljamo z bučnim oljem in limoninim sokom. Nanj naložimo meso in gobe ter prelijemo s sokom, ki je ostal pri pečenju zloženke.
Ponudimo s kosom polnozrnatega kruha.