Ocvrti ‘martinčki’ s prilogami
PP piščančje mini fileje damo v marinado iz olja, sojine omake, popra in ingverja ter jih postavimo v hladilnik, kjer naj se navzemajo okusov 2 do 3 ure. Za testo zmešamo rumenjak, pivo, moko, malo olja, sol in kajenski poper. Iz beljakov naredimo sneg in ga tik pred pečenjem vmešamo v testo. Piščančje mini fileje dobro osušimo, jih namočimo v testo in ocvremo v večji količini olja.
- Priloga: Sladko-pikantna pomaka iz grozdja
Temnemu grozdju (črnemu) potrgamo jagode in jih z žlico vode kuhamo do mehkega. Nato jih spasiramo. Na olju prepražimo nasekljan česen, dodamo malo janeža in klinčkov, sladkor, spasirano grozdje, sojino omako, malo rdečega vina, cimet in čili. Kuhamo tako dolgo, da tekočina do polovice povre. Precedimo, po okusu dosladkamo, popramo ter kuhamo, da dobimo gosto tekočo omako.
- Priloga: Solata s pomarančnim prelivom
Za preliv zmiksamo pomarančo in jo precedimo. Dodamo olivno olje, pomarančni in limonin sok, sol, poper in sesekljan peteršilj ter vse skupaj dobro premešamo. Na krožnik zložimo zeleno solato, rdeči radič, motovilec (rukolo), kolobarje pora … in olupljene krhlje pomaranče. Solato prelijemo s pomarančnim prelivom.
Priloga: Polnjeni bučkini valjčki
Srednji del bučke narežemo na 5 cm dolge kolobarje, ki jih izdolbemo in blanširamo v slani vodi (vrejo naj 3‒5 minut, odvisno od debeline). Ostanek bučke in polovico manjšega jajčevca grobo naribamo. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo drobno nariban korenček, sesekljane gobe, bučke, jajčevec, solimo, popramo, potresemo z mediteranskimi začimbami in pražimo še 10 minut na zmerni vročini. Odstavimo, vmešamo drobno sesekljano PP posebno salamo in mlete lešnike. Z maso napolnimo bučne kolobarje, jih postavimo v namaščen pekač in pečemo 10 minut pri 220 ⁰C. Tik pred koncem damo na vsak valjček malo kisle smetane, pomešane s sesekljanim peteršiljem.