Zoran Janžovnik

Zakaj ste se odločili, da se prijavite na akcijo Slim & Fit po ločevalno?

Predvsem zaradi zdravja in funkcionalnosti. Imam namreč tri majhne otroke in želim, da imajo celega, fit očeta. Poleg tega sem vodnik reševalnega psa in me je debelost  že pošteno ovirala pri mojem delu.

Kolikokrat v življenju ste že hujšali in na kakšen način?

Pred to dieto sem hujšal dvakrat. Obakrat predvsem z izredno malo hrane in veliko gibanja, kar pa seveda ni imelo učinka na dolgi rok.

Kaj je po navadi težava, da odnehate s hujšanjem?

Lakota. Pa tudi to, da sem v tistem času veliko hodil po tekmah in preizkušnjah po Evropi, kjer je druščina pač na veliko jedla. Pa sem podlegel skušnjavi in meni se to hitro pozna.

Kaj vse ste pripravljeni narediti za to, da bi shujšali?

Predvsem sem prvič res pripravljen korenito spremeniti način življenja. Začenši pri prehrani, nadaljevati pri gibanju in ostalih zdravih načinih življenja.

Kakšna je vaša služba in kako po vašem mnenju vpliva na vaše zdravje?

Poklicno šolam pse oziroma bolj njihove lastnike. Delo je razgibano, ure niso določene. Delo samo do sedaj ni imelo neposrednega slabega vpliva na zdravje. Prej pozitivnega, ker sem veliko na nogah.

Kaj počnete v prostem času?

Tudi prosti čas je vezan na pse. Kot sem že povedal, sem vodnik reševalnega psa, poleg tega imamo doma tri. Njihov trening, akcije, tekme, izpiti, preizkušnje mi vzamejo ogromno časa.

Kdo je vaš največji navijač v akciji Slim & Fit po ločevalno?

Verjetno partnerka, ki je z mano v akciji. Pa tudi starejša hči je navdušena.

Kaj mislite, da bo drugače po akciji Slim & Fit po ločevalno?

Prepričan sem, da bom izgubil želene kilograme, posledično bo seveda zdravje precej boljše. Na splošno pričakujem višjo kvaliteto življenja.

Kako je izgledala vaša prehrana pred akcijo Slim & Fit po ločevalno?

V moji prehrani je bilo predvsem veliko sladkega in slanega. Poleg tega sem pojedel ogromno mesa, testenin in belega kruha. Najslabše pa, hranjenje pozno zvečer.

Koliko ste se gibali pred akcijo Slim & Fit po ločevalno in na kakšen način?

Gibanja je sicer bilo kar nekaj, vendar predvsem počasne hoje, tako da bi sedaj rad napredoval, najprej na hitrejšo hojo, potem morda še kaj bolj intenzivnega.

Koliko minusa v akciji Slim & Fit po ločevalno je vaš cilj?

Sedaj, v prvi rundi, nekje do 20 kilogramov. Potem pa bi rad dieto ponavljal do želenih kilogramov in jih tudi vzdrževal do konca življenja.