Mojca Lackovič

Zakaj ste se odločili, da se prijavite na akcijo Slim & Fit po ločevalno?

Za prijavo sem se odločila, ker se že nekaj let neuspešno borim z odvečnimi kilogrami. Mnogokrat začnem, ampak zaradi pomanjkanja podpore in lastne samodiscipline nikdar ne zdržim prav dolgo.

Kolikokrat v življenju ste že hujšali in na kakšen način?

Pred kakšnimi 12 leti sem prvič poskusila z ločevalno dieto. Takrat sem izgubila 8 kg, kar je bilo glede na mojo takratno težo izjemen uspeh, shujšala sem namreč iz 73 na 65 kg. To težo sem držala skoraj dve leti. Po  dveh nosečnostih, ko so se kilogrami že kar precej nabrali, sem poskusila s šolo zdravega hujšanja, kjer sem sicer izgubila 5 kilogramov, ki so se pa kmalu zopet vrnili, ker nisem spremenila življenjskega stila. Sicer pred vsakim poletjem poskusim z manjšimi obroki in več gibanja, vendar me to drži kakšen mesec, izgubim nekaj kilogramov, pa se vse ponovno vrne nazaj že v roku meseca ali dveh.

Kaj je po navadi težava, da odnehate s hujšanjem?

Največja težava je, da se na začetku zmeraj preveč zaženem in si postavljam previsoke cilje. Vsakodnevno tehtanje, spremljanje rezultatov, stradanje … po dveh ali treh tednih zato kar obupam.

Kaj vse ste pripravljeni narediti za to, da bi shujšali?

Končno enkrat vztrajati do konca in spremeniti način življenja. To bo pomenilo ne samo spremeniti prehrano, ampak tudi vsakodnevno rutino.

Kakšna je vaša služba in kako po vašem mnenju vpliva na vaše zdravje?

Moja služba je stresna, poleg tega sem več kot 8 ur dnevno v sedečem položaju. Stres in prisiljena telesna drža pri delu z računalnikom vsekakor ne vplivata dobro na moje zdravje, kar se že sedaj kaže pri težavah s hrbtenico.

Kaj počnete v prostem času?

V prostem času se skušam čimveč posvetiti igri z otroci. Sicer pa zelo rada berem, za branje si vsak večer odtrgam vsaj kakšno uro. Sicer pa je ob otrocih, službi in hiši bolj malo prostega časa.

Kdo je vaš največji navijač v akciji Slim & Fit po ločevalno?

Moja najboljša prijateljica, ki me je zmeraj vzpodbujala in verjela v moj uspeh.

Kaj mislite, da bo drugače po akciji Slim & Fit po ločevalno?

Drugačno bo predvsem moje sprejemanje same sebe, večja samozavest in boljša samopodoba. Zdi se mi, da so to izjemno pomembne stvari v življenju.

Kako je izgledala vaša prehrana pred akcijo Slim & Fit po ločevalno?

Zjutraj po navadi kakšno jabolko ali kakšen drug sadež, v službi okoli enajste ure kosilo, nato pa do večerje nič. Dejansko sem vsak dan prišla domov zelo lačna, tako da so bile moje večerje izjemno obilne in po njih je sledilo vedno nekaj sladkega. Jedla sem tudi pozno zvečer. Hrana je bila ponavadi hitro in površno pripravljena, predvsem pa sem pojedla ogromne količine kruha. Porcije so bile izjemno velike in niso vsebovale dosti zelenjave.

Koliko ste se gibali pred akcijo Slim & Fit po ločevalno in na kakšen način?

Vsaj enkrat tedensko sem sicer obiskala tečaj pilatesa, tu in tam pa sem si privoščila kakšen sprehod, vendar so bili ti res redki.

Koliko minusa v akciji Slim & Fit po ločevalno je vaš cilj?

V teh treh mesecih bi želela izgubiti vsaj 12 kilogramov, to je moj začetni cilj, je pa moja želja v naslednjem letu izgubiti še vsaj 18 kilogramov in priti na mojo želeno težo 63 kg. Vem, da je ta cilj dosegljiv in verjamem, da ga bom s Slim & Fit akcijo in ločevalno dieto uspešno dosegla.