Blanka Veligovšek

Zakaj ste se odločili, da se prijavite na akcijo Slim & Fit po ločevalno?

Na akcijo sem se prijavila zaradi motivacije, da mi uspe zdržati 90 dni in se naučiti pravilno ter zdravo prehranjevati, živeti.

Kolikokrat v življenju ste že hujšali in na kakšen način?

Z ločevalno dieto sem hujšala pred 3 leti in izgubila v dveh mesecih 12 kg, nato pa obupala in se prehranjevala po starem ter v pol leta pridobila nazaj vse izgubljene kilograme. Letos januarja sem ponovno poskušala in obupala po štirih tednih. Na drugačen način sicer še nisem hujšala.

Kaj je po navadi težava, da odnehate s hujšanjem?

Največji problem je motivacija, ki s časoma začne padati, to je pri meni največji problem.

Kaj vse ste pripravljeni narediti za to, da bi shujšali?

Pripravljena sem se odreči čokoladi, ki bi jo lahko pojedla na »tone«, in pa kruhu, predvsem belemu.

Kakšna je vaša služba in kako po vašem mnenju vpliva na vaše zdravje?

Moja služba se začne ob 6.30 in traja do 15.00, delo je sedeče za računalnikom, včasih pa je tudi bolj razgibano, npr.  razni sestanki v po Sloveniji. Slabosti mojega dela so v tem, da večino časa presedim v slabem položaju (sključenost), kar se že odraža v bolečinah v hrbtenici, k čemur pripomore tudi moja povečana teža.

Kaj počnete v prostem času?

V prostem času, ki ga ni veliko, glede na hiter tempo življenja v današnjem času, zelo rada preživim v naravi s svojo družino. Odpravimo se na kakšen izlet, sprehod, kolesarimo. Seveda pa ne sme manjkati obvezen klepet ob kavici z mojo najboljšo prijateljico in kakšen popoldanski shopping, kar si privoščiva enkrat do dvakrat mesečno. V kolikor mi čas dopušča, rada preberem kakšno dobro knjigo ali pa brskam po internetu. Zelo rada pa kolesarim v naravi in tudi doma na sobnem kolesu, ko si lahko zraven ogledam tudi kakšno zanimivo oddajo na televiziji.

Kdo je vaš največji navijač v akciji Slim & Fit po ločevalno?

To je definitivno moj partner, ki me tudi poskuša posnemati, a ga v večini še premaga želja po mesnih izdelkih, kruhu in sladkem. Seveda pa ne smem pozabiti tudi mojih dveh punčk (4,5 in 8 let), ki velikokrat sprašujeta: “Zakaj pa mami danes ne je mesa,” potem pa: “Aja je v tisti akciji, ko hujša je.” Problem je tako rešen. 🙂

Kaj mislite, da bo drugače po akciji Slim & Fit po ločevalno?

Spremenila in utrdila bom drugačne prehranjevalne navade, ki so definitivno bolj zdrave, kot sem jih imela do sedaj in ta način bom tekom akcije prenesla na vse družinske člane, kolikor mi bo le uspelo.

Kako je izgledala vaša prehrana pred akcijo Slim & Fit po ločevalno?

Moja prehrana je bila obupna, to lahko zdaj rečem. Zjutraj na tešče najprej kava, potem v službi okrog 10. ure malica (sendvič, tuna + kruh, solata), na hitro še kaj sladkega po malici (čokolada, napolitanke, pecivo), potem še kakšen čaj ali voda. Ob 16. uri, ko sem prispela domov, če je bila kakšna popoldanska obveznost, na hitro kakšen kos kruha, klobasa, sir ali namaz ali pašteta ali kaj podobnega, če ni nič ostalo od prejšnjega dne. Zvečer pa kakšno sadje, jogurt, ostanki od večerje otrok (ker je škoda kaj stran vreči), pa ob televiziji še kakšen košček čokolade.

Koliko ste se gibali pred akcijo Slim & Fit po ločevalno in na kakšen način?

Kolo, kolo in še enkrat kolo – to velja še zdaj. Sprehodi oz. pohodi pa so tudi naša stalnica, čeprav se zelo hitro utrudim, sploh po klancu navzgor, tako da na cilj pridem rdeča kot »kuhan rak«. 🙂 To je pa tudi vse, no edino delo na polju, ki se začne ravno ob tema času.

Koliko minusa v akciji Slim & Fit po ločevalno je vaš cilj?

Uh, moj cilj v tej akciji je izgubiti 15–20 kilogramov, seveda, če se bo telo tako odzvalo, kot upam, da se bo.