Stefan Ristevski

Zakaj ste se odločili, da se prijavite na akcijo slim & fit po ločevalno?

Po pravici povedano sva se z mojo partnerko že nekaj časa dogovarjala, da se bova začela prehranjevati po ločevalno. Skrbi naju za zdravje in veva, da sva dosegla maksimum in je potrebno nekaj zares storiti. Predvsem zaradi zdravja, boljšega počutja, lepše samopodobe ….

Kolikokrat v življenju ste že hujšali in na kakšen način?

Vedno sem bil bolj vitke postave in se nikoli nisem potreboval ukvarjati s kilogrami. Ko sem opustil kajenje so se pa tudi kilogrami začeli počasi kopičiti. Enkrat sem že ”hujšal” in uspelo mi je, ker sem zelo vztrajen in moje telo se hitro odzove in mi ugodi. 🙂 Prehranjeval sem se samo beljakovinsko in zaužil veliko zelenjave, seveda sem bil pa tudi športno aktiven. Vsak dan sem šel na Celjsko kočo in tudi veliko kolesaril.

Kaj je po navadi težava, da odnehate s hujšanjem?

Takrat sem odnehal zato, ker sem zaradi dela v gozdu dobil zelo močan išijas, bil sem 6 tednov priklenjen na posteljo in od oktobra 2014 do sedaj sem lepo nazaj pridobil vse kilograme, ki sem jih prej odpravil. Začel sem jesti vse povprek, čokolada je moja šibka točka, kruh … in predvsem nezdravo prehranjevanje.

Kaj vse ste pripravljeni narediti za to, da bi shujšali?

Pripravljen sem se začet pravilno prehranjevat. Pripravljati zdrave obroke, zmanjšati vnos ogljikovih hidratov, se veliko gibat in doseči moj cilj -25 kg. Zavedam se, da le tako in z ločevanjem mi bo uspelo. Želim, da prehranjevanje po ločevalno postane moj vsak dan in da traja, traja in traja.

Kakšna je vaša služba in kako po vašem mnenju vpliva na vaše zdravje?

Trenutno sem brez zaposlitve, kar tudi vem, da je nekako pripomoglo k temu, da sem veliko jedel in se zapustil. Takšen kot sem sedaj, me ovira pri vsakem delu.

Kaj počnete v prostem čas?

Veliko časa preživimo skupaj z družino in smo zunaj na svežem zraku. Zavedam se tudi, da če ne bi imela otrok, bi bil dosti manj zunaj. Sedaj smo dosti bolj aktivni in komaj smo čakali sonček, kmalu pa pride poletje, ki ga imamo najraje.

Kdo je vaš največji navijač v akciji slim & fit po ločevalno?

Absolutno moja partnerka, ker sva skupaj stopila na to pot in vem, da nama bo uspelo. Me podpira in mi pomaga pri pripravi hrane. Pravzaprav se je prvo prijavila ona in nato še jaz in ni pomembno kdo od naju je bil izbran, ker sva absolutno oba 100 % zraven. Spremljala me bo na vseh naših srečanjih, ker ji je to velika motivacija in zanimivo ji je slišati različne zgodbe, nasvete in podporo vseh prisotnih.

Kaj mislite, da bo drugače po akciji slim & fit po ločevalno?

Predvsem mislim, da mi je to dobra šola in idealna priložnost, da se še prav čas naučiva pravilno prehranjevat, da res še kje ne zboliva in ogroziva svoje zdravje. Imava otroka in otroci potrebujejo zdrave starše, da jih lahko vodiva skozi življenje vse dokler ne postanejo samostojni. Potrudila se bova, da bo ločevanje postal naš način prehranjevanja skozi celo življenje.

Kako je izgledala vaša prehrana pred akcijo slim & fit po ločevalno?

Velikokrat sva posegala po hitro pripravljeni hrani, kar je najlažje. Pokličeš in ti dostavijo. Veliko belega kruha, jaz sem zelo sladkosned in sem vsak dan zaužil veliko sladkega. Skozi dan sem jedel bolj malo, ampak ko se je bližal večer in sem že razmišljal mmmmm … le kaj bi jaz jedel? Pripravljal sem si zvečer tople sendviče, jedel kekse med gledanjem TV in seveda za zaključek še obvezno moja čokolada. Če povem bolj enostavno: totalno nepravilno prehranjevanje in totalno nezdravo.

Koliko ste se gibali pred akcijo slim & fit po ločevalno in na kakšen način?

Od oktobra 2014 se nisem nič gibal in sem 100 % zanemaril svoje športne aktivnosti. Ko  sem bil še aktiven, sem pa zelo veliko hodil na Celjsko kočo, Resevno in veliko sem se vozil s kolesom.

Koliko minusa v akciji slim & fit po ločevalno je vaš cilj?

Moj cilj je seveda doseči 85 kg in to pomeni, da morem izgubit 25 kg in vem, da mi bo uspelo. Zelo sem se veselil, da sem bil izbran in se sedaj zavedam, da je čas, da se nekaj spremeni. Rad poslušam vaše nasvete in rad se družim s celotno ekipo, ker se čuti, da kar pokamo od energije in pozitive naravnanosti … Res super in še enkrat hvala,da ste me izbrali in mi ponudili možnost,da se naučim zdravega načina življenja … Sedaj ko je še čas. 🙂