Točno pred enim tednom so se na Ptuju, na sedežu Perutnine Ptuj zbrali kandidati, ki bodo hujšali po 90-dnevni ločevalni diet in s podporo Perutnine Ptuj.
[youtube id=”vGD6WvQksyw” align=”center”]
Sprejeli sta jih Brigita Selinšek, predstavnica Perutnine Ptuj, in Mojca Poljanšek, soavtorica 90-dnevne ločevalne diete. Najprej smo se fotografirali, preverili, koliko kažeta tehtnica in meter na 1. proteinski dan, potem pa se pogovorili, kako bo akcija potekala, na kaj morajo biti kandidati pozorni, kako si lahko vse skupaj olajšajo … Vsak kandidat je spregovoril tudi nekaj besed o tem, kaj pričakuje od akcije, kar si boste lahko kmalu prebrali tudi na naši strani.
Potem je sledil drugi del srečanja, ki je potekal v Gostilni PP. Nutricionistka Urška Hercog je razložila principe zdrave prehrane, na kaj moramo biti pozorni in kako lahko izbiramo bolj zdrava živila. O tem ste si lahko nekaj prebrali tudi v njenem prvem prispevku na naši strani, v naslednjih tednih pa sledi še več njenih nasvetov za zdravo in uravnoteženo prehrano.
Seveda nismo pozabili tudi na prakso. Urška je pripravila sladkasto pikantnega piščanca z avokadovo solato, ki smo ga vsi seveda z veseljem poskusili. Recept najdete spodaj.
Poslovili smo se v sproščenem duhu in polni motivacije za nov način življenja. Perutnina Ptuj je vsakemu kandidatu podarila tudi polno vrečko dobrot, ki bodo zadostovale za vse proteinske dneve v 1. mesecu akcije Slim & Fit po ločevalno.
Naslednje srečanje bo na vrsti že 6. 5., do takrat pa vsak dan skrbimo za našo in vašo Slim & Fit prihodnost.
Sladkasto pikanten piščanec z avokadovo solato
Za glavno jed potrebujemo:
- piščančja prsa Perutnine Ptuj
- kokosovo mleko
- konopljina ali sezamova semena
- kurkumo
- kajenski popper
- ingver
- himalajsko sol
- kokosova maščoba
Piščančja prsa iz Perutnine Ptuj razrežemo v obliki manjših zrezkov ali pa na manjše koščke,mariniramo jih v kokosovem mleku približno pol ure. Potem te marinirane koščke povaljamo v posodici, v kateri smo predhodno zmešali kajenski poper, himalajsko sol, kurkumo in konopljina semena (lahko tudi sezamova). Ko so vsi koščki povaljani, jih spečemo v ponvi, kjer smo prej raztopili kokosovo maščobo.
Za prilogo potrebujemo:
- zrel avokado
- mešano zeleno zelenjavo (regrat, motovilec, rukola, radič)
- konopljina semena ali orehova jedrca ali pinjole
- hladno stiskano olivno olje,
- limona (namesto limone lahko uporabimo kis)
- sol in poper
Namesto olivnega olja, kisa, soli in popra, lahko pripravimo tudi preliv iz avokada. Za to potrebujemo:
- en zrel avokado
- sok ene limone
- 3-4 žlice jogurta
- sol
- poper
- peteršilj
- drobnjak
- strok česna
Vse sestavine gladko zmiksamo in omaka je pripravljena.