Sestavine:
250g piščančjih prsi
200g brokolija
1l vode
1 zelenjavna jušna kocka
manjša koreninica ingverja
sol, poper, curry, olivno olje

Priprava:
Jušno kocko raztopimo v enem litru vrele vode, v katero dodamo očiščen in narezan brokoli ter kuhamo, dokler se brokoli ne zmehča, a pazimo, da se ne razkuha. Piščanca narežemo na kocke, ga začinimo s soljo, poprom in curryem ter ga popražimo na žlički olivnega olja. Piščancu dodamo še olupljen ingver, ki smo ga narezali na majhne koščke. Ko je piščanec pečen ga preložimo v krožnike, prelijemo z brokolijevo juho in postrežemo. Juhi po želji lahko dodamo tudi rezance ali pa jo postrežemo s koščkom popečenega kruha.

Dober tek!

Kaj je skupno vsem dietam in zdravemu prehranjevanju?

Objavljeno 26. 10. 2017

»Zmotno je prepričanje, da je v manj mastnih izdelkih več vode in dodatkov. To ne drži, »poudarja živils...

Preberi več
Perutninsko meso je odličen vir beljakovin

Objavljeno 13. 06. 2017

S perutnino lahko pripraviš res neverjetno veliko slastnih jedi. Recimo pohančke, ki jih zagotovo obožuješ...

Preberi več
NAGRADNA IGRA: Slim & Fit vadba

Objavljeno 13. 06. 2017

TEK Po zdravem in lahkem prigrizku se prileže vadba v naravi. Zelo zaželena oblika vadbe je tek. Strokovnja...

Preberi več
Blagodejni učinki špargljev na zdravje

Objavljeno 28. 03. 2017

Šparglji, ali beluši kot jih tudi imenujemo, so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Njihova sezona se pri nas...

Preberi več