Iščete nov recept za zdrav in bogat obrok, ki je preprost za pripravo? Tokrat smo za vas pripravili brezglutensko jed, polno beljakovin in zdravih maščob.
Za pripravo boste potrebovali:
200 g piščanjih filejev,
1 zrel avokado,
50 g kvinoje (ne kuhane),
100 g zamrznjene sladke koruze,
75 g češnjevih paradižnikov,
2 mladi čebuli,
1 žlico ekstra deviškega olja,
manjšo korenino koriandra,
sok ene limete,
1/2 čilija, drobno narezanega.
Piščančje fileje narežite na manjše trakove in jih popecite ter ohladite. Kvinojo sperite in kuhajte 12 minut oz. dokler se ne zmehča, nato jo sperite pod hladno vodo in dobro odcedite. V ponvici kuhajte zmrznjeno koruzo, dokler se ne odtaja in rahlo popeče. V posodi zmešajte kvinojo, olivno olje, koruzo, narezane paradižnike, koriander, mlado čebulo, limetin sok in čili. Po okusu začinite s poprom. Posebej zmešajte limetin sok z narezanim avokadom in skupaj s piščancem dodajte v solato.