Hitra in preprosta priprava lahkega obroka, ki si jo lahko privoščite pred začetkom praznikov in velikih obrokov težke hrane. Bodite odgovorni in uporabite piščanca, ki vam je ostal od prejšnjega dneva, priprava pa vam bo vzela samo 20 minut!
Za solato:
280 ml piščančje juhe, manj mastne
160 g kuskusa
340 g kuhanega ali pečenega piščančjega fileja, narezanega na manjše koščke
115 g tanko narezane mlade čebule
115 g kumare, olupljene in narezane
60 g peteršilja, narezanega
3 velike redkvice, narezane
2 žlici pinjol, praženih
Za preliv:
60 ml svetlega vinskega kisa
2 žlici ekstradeviškega olivnega olja
1 žličko mlete kumine
1 strok česna, naribanega
½ žličke soli
Ščepec črnega popra
Priprava:
Piščančjo juho zavrite in vanjo vmešajte kuskus. Odstavite z ognja in pokrito pustite stati 5 minut. Nato kuskus preložite v večjo skledo in ohladite. Dodajte piščanca, čebulo. Redkvice, kumara, peteršilj in pinjole. Pinjole pred tem popražite na srednjem ognju, dokler ne spustijo arome. Na rahlo premešajte.
Za preliv zmešajte vinski kis, olje, kumino, česen, soli in poper ter prelijte čez solato in premešajte.