Hitra in preprosta priprava lahkega obroka, ki si jo lahko privoščite pred začetkom praznikov in velikih obrokov težke hrane. Bodite odgovorni in uporabite piščanca, ki vam je ostal od prejšnjega dneva, priprava pa vam bo vzela samo 20 minut!

Za solato:
shutterstock_295412240

280 ml piščančje juhe, manj mastne
160 g kuskusa
340 g kuhanega ali pečenega piščančjega fileja, narezanega na manjše koščke
115 g tanko narezane mlade čebule
115 g kumare, olupljene in narezane
60 g peteršilja, narezanega
3 velike redkvice, narezane
2 žlici pinjol, praženih

Za preliv:

60 ml svetlega vinskega kisa
2 žlici ekstradeviškega olivnega olja
1 žličko mlete kumine
1 strok česna, naribanega
½ žličke soli
Ščepec črnega popra

Priprava:

Piščančjo juho zavrite in vanjo vmešajte kuskus. Odstavite z ognja in pokrito pustite stati 5 minut. Nato kuskus preložite v večjo skledo in ohladite. Dodajte piščanca, čebulo. Redkvice, kumara, peteršilj in pinjole. Pinjole pred tem popražite na srednjem ognju, dokler ne spustijo arome. Na rahlo premešajte.

Za preliv zmešajte vinski kis, olje, kumino, česen, soli in poper ter prelijte čez solato in premešajte.

Kaj je skupno vsem dietam in zdravemu prehranjevanju?

Objavljeno 26. 10. 2017

»Zmotno je prepričanje, da je v manj mastnih izdelkih več vode in dodatkov. To ne drži, »poudarja živils...

Preberi več
Perutninsko meso je odličen vir beljakovin

Objavljeno 13. 06. 2017

S perutnino lahko pripraviš res neverjetno veliko slastnih jedi. Recimo pohančke, ki jih zagotovo obožuješ...

Preberi več
NAGRADNA IGRA: Slim & Fit vadba

Objavljeno 13. 06. 2017

TEK Po zdravem in lahkem prigrizku se prileže vadba v naravi. Zelo zaželena oblika vadbe je tek. Strokovnja...

Preberi več
Blagodejni učinki špargljev na zdravje

Objavljeno 28. 03. 2017

Šparglji, ali beluši kot jih tudi imenujemo, so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Njihova sezona se pri nas...

Preberi več