Tokrat smo za vas pripravili malce bolj eksotičen način priprave piščančjih prsi, ki bo navdušil vaše brbončice! Vse uporabljene začimbe imajo izjemno pozitivne učinke na naše telo, o nekateri smo že pisali.
Za 2 osebi boste potrebovali:
2 fileja piščančjih prsi
50 g navadne moke
50 g drobtin za paniranje
2 jajci
Za marinado:
4 žlice grškega jogurta
2 žlički začimbne mešanice garam masala
1 žlička čilija v prahu
1 žlička kurkume
1 žlička svežega ingverja
1 žlička strtega česna
Sol in poper po okusu
Piščančja prsa narežite na tanjše trakove. V posodi ali kuhinjski vrečki z zapiranjem zmešajte vse sestavine za marinado in dodajte piščančje trakove. Če ste zmes pripravili v posodi, dobro zmešajte marinado in meso. Če ste uporabili kuhinjsko vrečko za shranjevanje, vrečko zaprite ter stresajte in nežno gnetite vsebino, da bo marinada dobro prekrila meso.
V hladilniku marinirajte še vsaj 2 uri (daljši čas mariniranja bo prinesel močnejši okus). Marinirane trake povaljajte v moki, pomočite v razžvrkljana jajca in povaljajte še v panko drobtinah.
Položite na pekač in pecite 25 minut pri 180° C.