Kaki je sladek sadež iz vzhodne Azije in je prava vitaminska bomba. Je izjemen vir C-vitamina, ki krepi shutterstock_224770081imunski sistem, pa tudi drugih vitaminov in mineralov. S kakijem zaužijemo veliko antioksidantov, ki so dobra obramba pred rakovimi in drugimi obolenji, zmanjšujejo pa tudi učinke staranja. Je dober vir prehranskih vlaknin in vsebuje zelo malo maščob.

Kaki lahko uživate svež ali posušen – ta je običajno del piškotov, tort, mafinov, pudingov ali solat. Eno od idej za pripravo smo zapisali v spodnjem receptu.

Kakijeva krema z grškim jogurtom

Za pripravo sladice za štiri osebe potrebujete:
3 velike zrele kakije,
2 lončka grškega jogurta,
4 žličke medu,
1 limeto

Kakije olupimo in zmeljemo ali pretlačimo v kašo. Kaši primešamo sok ene limete in med.

V štiri kozarčke izmenoma polagamo po nekaj žlic kakijeve kaše in grškega jogurta. Končamo s plastjo kakijevega pireja, po okusu okrasimo s stepeno smetano, rezino kakija ali listkom mete.

Kaj je skupno vsem dietam in zdravemu prehranjevanju?

Objavljeno 26. 10. 2017

»Zmotno je prepričanje, da je v manj mastnih izdelkih več vode in dodatkov. To ne drži, »poudarja živils...

Preberi več
Perutninsko meso je odličen vir beljakovin

Objavljeno 13. 06. 2017

S perutnino lahko pripraviš res neverjetno veliko slastnih jedi. Recimo pohančke, ki jih zagotovo obožuješ...

Preberi več
NAGRADNA IGRA: Slim & Fit vadba

Objavljeno 13. 06. 2017

TEK Po zdravem in lahkem prigrizku se prileže vadba v naravi. Zelo zaželena oblika vadbe je tek. Strokovnja...

Preberi več
Blagodejni učinki špargljev na zdravje

Objavljeno 28. 03. 2017

Šparglji, ali beluši kot jih tudi imenujemo, so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Njihova sezona se pri nas...

Preberi več