Na božični dan v povprečju pojemo kar 7000 kalorij, zato se nas mnogo vsak januar loteva različnih diet in shujševalnih detoxov. Ti pa niso vedno najboljša izbira, saj so pitje sokov, post in izpuščanje obrokov v veliki večini neuspešni. Pustijo nas razdražljive, lačne in prazne. Letos izberite bolj varen, zdrav in učinkovit način detoxa po praznikih.

  1. Ponovno alkalizirajte svoje telo

Po obilnih praznikih in zaužitemu sladkorju so naša telesa pogosto kislinsko nasičena. To slabi naš imunski sistem in nas naredi bolj dovzetne za gripe in prehlade. Za alkaliziranje telesa najpogosteje uporabljamo limono, ingver in zelen prašek iz alg, ki ga lahko kupite v bolje založenih trgovinah.

  1. Pitje je ključ do uspeha

Za hujšanje ni čudežnega stikala, vendar je povečanje vnosa tekočin korak v pravo smer. Odvečni sladkor v telesu vodi k dehidraciji, zato vsakič, ko boste čutili lahkoto, spijte kozarec vode. Če boste po tem še vedno lačni, je čas za manjši obrok. Za spiranje toksinov iz telesa in rehidracijo celic dnevno vnesite vsaj 2 litra vode.

  1. Začnite z gibanjem

Fitnes in skupinske vadbe niso edine možnosti gibanja. Če vam takšna oblika gibanja ne ustreza, si zadajte drugačne cilje, kot npr. 10.000 korakov na dan. S tem boste porabili kalorije, ki ste jih nabrali med prazniki in povečali svojo mišično maso. Če vam primanjkuje časa, se lotite kratkih treningov, ki jih lahko najdene na spletu.  

  1. Spraznite omare

Zamenjajte vse nezdrave sestavine, ki jih imate v omarah z bolj zdravimi različicami, kot so sveže sadje, zelenjava, pusto meso, jajca, semena in ribe. Kompleksne ogljikove hidrate, kot so kruh, testenine in riž pa zamenjajte s kvinojo, lečo in čičeriko, ki so beljakovinsko bogate in bolj nasitne. Tako boste primorani jesti bolj zdravo in boste imeli manj možnosti za goljufanje. 

Kaj je skupno vsem dietam in zdravemu prehranjevanju?

Objavljeno 26. 10. 2017

»Zmotno je prepričanje, da je v manj mastnih izdelkih več vode in dodatkov. To ne drži, »poudarja živils...

Preberi več
Perutninsko meso je odličen vir beljakovin

Objavljeno 13. 06. 2017

S perutnino lahko pripraviš res neverjetno veliko slastnih jedi. Recimo pohančke, ki jih zagotovo obožuješ...

Preberi več
NAGRADNA IGRA: Slim & Fit vadba

Objavljeno 13. 06. 2017

TEK Po zdravem in lahkem prigrizku se prileže vadba v naravi. Zelo zaželena oblika vadbe je tek. Strokovnja...

Preberi več
Blagodejni učinki špargljev na zdravje

Objavljeno 28. 03. 2017

Šparglji, ali beluši kot jih tudi imenujemo, so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Njihova sezona se pri nas...

Preberi več