Za malce bolj eksotično kosilo ali prigrizek si lahko hitro in preprosto pripravite havajski kebab s piščancem.
Potrebujete:
8 piščančjih filejev, razrezanih na kocke
500 g ananasa, narezanega na kocke
3 žlice sojine omake
3 žlice rjavega sladkorja
2 žlici šerija
1 žlico sezamovega olja
ščepec mletega ingverja
ščepec česna v prahu
nabodala
Za začetek pripravite marinado tako, da v nizki stekleni posodi zmešate sojino omako, rjav sladkor, šeri, sezamovo olje, ingver in česen v prahu. Marinadi dodajte kose piščanca in ananasa in dobro premšajte, da bo omaka prekrila vse kose. Pokrijte in marinirajte vsaj dve uri.
Meso in ananas namestite na nabodalca in požite na aluminijevo folijo. 15 do 20 minut pecite na rešetki, v srednje ogreti pečici. Občasno lahko nabodalca obrnete.